חוויית הקריאה של הדור הבא: החיבור בין ילדים לבין ספרים דיגיטליים

ילדה עם ספר דיגיטלי

כולנו מעוניינים להנחיל לילדינו את האהבה לספרים, כבר מגיל צעיר. האם הגיע הזמן לשלב בתהליך הזה את הספרות הדיגיטלית, לצד הספרים הפיזיים של פעם?

במציאות שבה שינויים טכנולוגיים הפכו לחלק בלתי נפרד מכל אספקט יומיומי, החל מהאופן שבו אנו מתקשרים ועד לדרך שבה אנחנו עובדים, גם ספרים עברו מהפך משמעותי. בדיוק בגלל זה, צריך להודות בכך שגם תהליכי הקריאה והשימוש בספרים השתנו עם השנים, ולא בהכרח לשלילה. האם אימוץ השינויים הללו יכול להועיל לחובבי קריאה ואם כן, באילו אופנים? יצאנו לבדוק.

ילדה קורא ספר דיגיטלי

גישה לספרייה שלמה בכל רגע – השאיפה לבלות עם ילדים בספרייה ללא מגבלה של זמן, היא רצון נפוץ אך כזה שלא תמיד ניתן להגשים. לוחות זמנים עמוסים ואילוצים אחרים מקשים על המצב, ולכן אנחנו נאלצים להתמודד עם המגבלה של גישה לספרים בודדים שיש לנו בבית. ספרים דיגיטליים זמינים להורדה מידית מכל מקום ובכל רגע, מה שמעניק למעשה גישה לספרייה דיגיטלית שלמה כאשר אתם זקוקים לה. מדובר ביתרון משמעותי בנסיעה, בחופשה ובכל רגע נתון, והילד עצמו יכול לבחור מה לקרוא מבין המבחר האינסופי. עבורנו, כהורים שנדרשים להצטייד בכמות גדולה של פריטים בכל יציאה מהבית, היכולת לחסוך מקום על ספרים היא מתנה עצומה.

קריאה פעילה ומותאמת – בחלק מהמקרים, ספרים דיגיטליים מגיעים עם אפשרות לפעילויות משלימות. דפי צביעה, חידונים, שאלות ואלמנטים נוספים שעוזרים לילדים לא רק לקרוא אלא גם לבצע מבחר פעילויות משלימות. גם במקרים בהם ספרים דיגיטליים מתמקדים בחוויית הקריאה, ניתן לבצע מגוון רחב של התאמות בהתאם להעדפות הילד. החל משינוי גודל הגופן ועד לצבע הרקע. עבור מי שמתקשים בקריאה ועושים את צעדיהם הראשונים בתחום, מדובר ביתרון משמעותי.
פיתוח כישורים חדשים – אין ברירה אלא להבין שהילדים שלנו יעבדו בסביבה דיגיטלית, הרבה יותר מאיתנו. קריאת ספרים דיגיטליים עוזרת להם לרכוש את הכלים הנדרשים כדי להשתלב ולהוביל בה, תוך שהם לומדים דברים חדשים ולא מבזבזים את זמנם לשווא על אפליקציות נטולות ערך מוסף.

ספרים דיגיטליים לילדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back To Top
דילוג לתוכן